Introductie
   Het begin ►
   Voorbereidingen ►
   Onderzoeken
   Webcam
   Sloop 777
   Bouwen ►
   Dagboek
   Gastenboek
   Te koop 775
   Contact en route
Dagboek van Anne / Roel

Hoi, hier hou wij ons dagboek van de bouw bij ..........meer een week of een maandboek, maar het is ook allemaal zo druk dat er soms gewoon geen tijd voor. 

Veel leesplezier en als je het gezellig vindt laat een bericht achter in het gastenboek.

Groetjes Anne en roelMaart 2007
7-09-2007

Jeetje dat er al weer een maand voorbij is! De tijd vliegt voorbij .... we hebben Kelly haar kamer en onze kamer behangen en vanavond hopen we Kevin zijn kamer af te hebben. Wilma heeft hier 2 dagen lopen zwoegen samen met mij maar het is wel super geworden. Ondertussen staat boven het badmeubel, hebben we vloerbedekking uitgezocht voor boven en ligt het laminaat bij mijn moeder.
Ook is het water weer aangesloten en hebben we gas en licht!
Het vordert dus gestaag allemaal.
Een definitieve datum hebben we nog niet gepland want er moet nog een hoop gebeuren maar het gaat wel opschieten nu.

We willen trouwens iedereen bedanken die de afgelopen keren hier zijn wezen helpen (zwoegen) want dat is wel eens op zijn plaatst denken we!

Liefs Anne, Roel en Marry2-09-2007

We zijn begonnen met het behangen van de slaapkamers boven... een hele klus maar wel erg leuk om te doen, ook hebben we het badkamermeubel voor boven besteld.
Het wordt allemaal een beetje meer eigen nu en dat is toch wel een goed gevoel moet ik zeggen.
Morgen gaan de kids weer naar school en is de vakantie echt ten einde, hopenlijk zitten we er rond de volgende vakantie ( bijna) in.

Liefs Anne


31-08-2007

We zijn al weer een paar weken verder en er is wederom een hoop gebeurd. De badkamer van mijn moeder is af, boven is er een douchecabine geplaatst en beneden liggen de plavuizen en zijn ze bezig om de keuken te plaatsen!
Verder heeft mijn moeder het laminaat besteld (wat Andy en Monique komen leggen, die zijn er keien in en hebben het bij zichzelf ook gedaan, dus dat is erg lief).
En we hebben behang voor boven ( de slaapkamers) en bij ma gekocht, dat was gillen van de lach want het was een kar vol met een kop erop! We kregen dan ook van veel mensen opmerkingen... maar als je ruim 36 rollen behang koopt is dat ook wel logisch!!
Het loopt allemaal op rolletjes en krijgen nu van iedereen de vraag wanneer we er intrekken.. dat weten we dus nog niet, we gaan rustig door tot het klaar is en we zien wel.

Het huisje 775 staat ondertussen te koop, we zijn benieuwd.

Liefs Anne10-08-2007

De vakantie is weer om, het spuitwerk leverde nogal wat vertraging op maar is nu eindelijk klaar! De keuken van mijn moeder is geplaatst op wat kleine dingen na en die van ons is neergezet maar staat nog los.
De trappen zijn ondertussen ook gelakt en dat ziet er toppie uit vinden we.
Nu zij ze bezig om de plavuizen beneden te leggen, we vonden dat best wel even spannend wat plavuizen op een klein stukje in de winkel is toch heel wat anders dan op zo`n hele vloer... maar het wordt in 1 woord schitterend!!!!
Nu begint het meer vorm te krijgen en gaat het een beetje tot me doordringen dat we er echt gaan wonen...
en hoe het er dan uit ziet.. raar hoor!

Het huisje 775 is klaar, we hebben het laten taxeren en het gaat wsl. volgende week in de verkoop.

Liefs Anne26-07-2007

We hebben vakantie en zijn druk aan de slag. Het huisje 775 is al aardig opgeknapt: een verfje hier en daar en het is een echt paleisje aan het worden! Vooral de buitenkant is erg mooi geworden, het is dat het wat klein is met zijn vijven anders hadden we hier blijven wonen.
De trampoline staat ook weer en dat is wel prettig voor de kids want die hebben natuurlijk ook vakantie.
Hoewel ik wel moet zeggen dat ook zij heel erg goed meewerken ... Kelly zorgt dat binnen de boel opgeruimd is en Kevin helpt met plamuren en verven, ma en ik zorgen dat alles geschilderd wordt (inclusief wij zelf!) en Roel doet de grote klussen er omheen.
Op 777 zijn ze eindelijk bezig met het spuiten van de plafonds en het voorbehandelen van de muren, ze hebben beloofd dat dit een zaterdag klaar is! Want dan kunnen ze volgende week met het plaatsen van de keukens gaan beginnen. Dus alles gaat door hier alleen het weer hè, maar goed daar hebben we allemaal last van!

Liefs Anne16-07-2007

We zijn weer een aantal maanden verder en er is een hoop gebeurd in die tussentijd. Het huis is ondertussen opgeleverd, de vloeren zijn binnen gestort en vandaag is het GEB aangesloten, morgen komen ze de plafonds spuiten en de muren voorbehandelen. Ook zijn de trappen geplaatst ( erg mooi ) en zijn de badkamers en w,c `s betegeld (ook geweldig).
De keukens zijn ook al geleverd, het was een hele klus maar we hebben nu wel wat we wilden.
We gaan nu dus echt beginnen met het afronden, ongelovelijk dat we er over een aantal maanden wonen!!
Ondertussen zijn we ook nog bezig om dit huisje op te knappen: de buitenkant is aangesmeerd en geverfd en van binnen knapt het ook al aardig op. Als we vakantie hebben ronden we het eerst hier af zodat het in de verkoop kan en gaan daarna hiernaast verder..... nog steeds drukke tijden dus.
Maar we weten waar we het voor doen.

Liefs Anne


04-04-2007

Hè,hè eindelijk weer een stukje van mij ( Anne dus ) het is erg lang geleden dat jullie wat van me gehoord hebben maar hier ben ik dan weer. Het is echt ongelofelijk maar het huis is voorzien van dakpannen en ze zijn aan het metselen. Het is in èèn woord geweldig!!
We kunnen ons niet voorstellen dat we er straks echt gaan wonen! We zijn nu van alles aan het kopen en uitzoeken , tegels voor de w.c ,badkamer wc -potten, keukens, vloertegels noem maar op erg leuk allemaal maar ook best moeilijk want je moet echt aan alles denken.
Ondertussen zijn ze binnen in huis bezig met de electra en aansluiting van de afvoeren dus het is een drukte allom hier!
Ik wil iedereen bedanken voor het schrijven in ons gastenboek ik vind dat echt fantastisch.

Liefs Anne  
 

11-03-2007

Het casco is klaar, het lijkt nu al op een echt huis en we zijn apetrots!!!!!
Nu de dakpannen en de stenen nog en dan is het echt wat.
De jongens van de prefab bouw waren een leuk team en alles liep voorspoedig.
We zijn verder heel druk met alles te bestellen en te regelen voor ons huis. Dus als er weer wat nieuws is schrijven wij weer.

Groet RoelFebruari 2007

25-02-2007

Er is afgelopen maand heel veel gebeurd, de heipalen zitten erin, de woning is uitgezet, fundatie gelegd en de eerste wanden zijn gezet.
Dus kortom een hele drukke maar leuke tijd, toch nog even een gaatje gevonden om de site bij te werken.
We zijn nog steeds heel blij dat het allemaal zo voorspoedig loopt en dat het allemaal zo mooi wordt.
We zijn ook heel content met alle medewerking en het begrip uit de buurt, het is toch een hele onderneming.
Nu nog een week en dan zit de kap erop, dan vlug verder met afbouwen. Dit is een leuke tijd want je ziet heel veel dingen echt gebeuren.

Groet Roel

Januari 2007

08-01-2007

De sloop achter de rug, Joepie!!!! en alles is goed gegaan, de jongens hebben voortreffelijk werk geleverd.
De webcam was een succes en voor heel veel mensen heel leuk.
Nu verder, morgen het grondwerk, woensdag het uitzetten van de woning en 15/16 januari gaan de heipalen erin. (wederom een spannend moment).
We zijn heel blij dat het nu eindelijk allemaal gaat gebeuren, we hebben een nieuw onderdeel op de site "uit de oude doos" heel leuk met een stukje history over de noordendijk 777.

Groet Roel03-01-2007

Gisteren een hele spannende dag, ze zijn begonnen met de sloop, alles wordt nu wel heel echt.
We hebben veel bekijks op de dijk en heel veel aanspraak, toch nog heel veel dingen in de gaten houden en regelen.
Vandaag was eigelijk een beetje hetzelfde, alleen een beetje spannender, de hoeken ter hoogte van 775 gingen eruit en wij waren bang dat de hoeken op het kleine huisje zouden vallen, met uitzondering van 4 dakpannen, is dit gelukkig goed gegaan.
We danken Marja en Arie hartelijk voor hun gastvrijheid waar we de afgelopen twee dagen mochten verblijven, vanwege het risico mochten we niet in huis (775) blijven.
Nu ga ik lekker slapen (23:00) en zal morgen weer foto's plaatsen en een stukje schrijven.

Groet Roel


01-01-2007

Morgen is het zover en gaat het huis plat, het is de bedoeling dat het in drie dagen gebeurd.
Alles is nu echt leeg tot de laatste rest spullen toe, laatste stukjes vloerbedekking en nog een plant die tegen het huis stond.
We vinden het allemaal ontzettend spannend en kijken er met een beetje gemengde gevoelens naar uit.
Nog een nachtje slapen en morgen weer meer.......

P.S. De webcam is ook live (GAAF), met dank aan wilfred. Onder sloop 777 kun je deze zien.

Groet RoelDecember 2006
15-12-2006damwand011_150
Eindelijk is het zover alle vergunningen zijn rond en we hebben de eerste werkzaamheden, het plaatsen van de damwand, achter de rug. Voor ons gevoel zijn we nu echt begonnen.
We zijn heel blij dat het plaatsen zonder problemen ging en danken onze buren voor de medewerking !! want de dijk was toch twee dagen overdag afgesloten.
Het volgende wat er aan zit te komen is het slopen van het huis, dit staat gepland voor 2 januari 2007. Wat gaat de tijd toch weer snel.

Groet Roel

November 2006

20-11-2006
Hoi hier een stukje van roel, anne weet even niet wat ze moet schrijven.
Ondertusen hebben we wel de defenitieve bouwvergunning binnen, maar kunnen er nog niet echt blij mee zijn.... omdat er nog andere vergunningen aangevraagd moeten worden. Door het verzwaren van de damwand moet er ook een zware kraan komen, daar de gewichtbeperking door de gemeente gesteld is op 45 ton en dit ook het gewicht van de kraan is, moet de dieplader de kraan dus lossen op de vissersdijk beneden en met rijplaten of iets dergelijkt hiernaatoe gereden worden. Tevens door de grootte van de kraan moet de dijk waarschijnlijk afgesloten worden. al met al wederom weer vergunningen.
Zoals het er nu naar uitziet zal met de start begonnen worden in januari..... we houden jullie op de hoogte.


6-11-2006
De jubelstemming die we eerder hebben gehad omdat we alles bijna rond hadden is enigsinds verdwenen ....
elke keer is er weer wat waardoor het weer onzeker wordt of we inderdaad de 13-de gaan slopen.
Eerst de damwand die opeens twee schoren had waar het huis niet tussen kon, daarna moeten we opeens vrijstelling krijgen om met zware vrachtauto`s over de dijk te rijden, de dijk moest geschouwd worden voor eventuele schade en als klap op de vuurpijl moet er nu nog een vergunning aangevraagd worden bij A.P.V. en dat kan ook nog even duren.
We geven de moed maar niet op maar het wordt ons wel moeilijk gemaakt !!!


5-11-2006
De afgelopen dagen zijn we heel druk geweest met opruimen van de laatste spullen in het oude huis.
Op een paar laatste dingen na is dit nu leeg .... hè,hè een heel karwei maar het geeft wel een stukje rust dat dat nu bijna klaar is!!
Het is nu net een spookhuis, koud, leeg en donker en dat kwam prima uit voor halloween. De kids vierden dit zaterdag, met wat linten en een zaklamp heb ik zitten wachten tot ze langs kwamen om snoep.
In 1 woord geweldig: het griezelgehalte was zeer hoog en de kids vonden het eng maar prachtig !! Het oude huis heeft dus nog voor een prima afsluiting gezorgd.Oktober 2006

25-10-2006
Vandaag is het drukriool omgelegd in de tuin, een grote vrachtwagen voor de deur en een kraantje beneden het trekt allemaal veel bekijks.
Zodra je op de dijk staat komt er wel iemand aan die vraagt of het nu echt gaat gebeuren ... als ik dan ja heb gezegd kan ik er zelf nauwelijks bij dat het inderdaad zo is!!!
De sloop is even uitgesteld, het wordt nu naar verwachting 13 november.

23-10-2006
Het GEB en het water zijn vandaag afgesloten erg vreemd om dat te zien gebeuren het wordt allemaal wel erg echt nu!
We zijn er ook achter gekomen dat er veel makke schapen in een klein huisje passen want Tristan is komen logeren en met zijn vijven op 1 kamer past dus ook heel makkelijk.

22-10-2006
Vandaag is de trampoline uit de tuin gehaald, en heeft Roel de tegels verwijderd in de tuin van 777, het wordt nu wel erg kaal de kids zullen het even zonder trampo moeten stellen wat niet mee valt want ze zaten er eigenlijk elke dag nog op.
We hebben de laatste dagen veel bezoek gehad en iedereen is weg van dit heerlijke knusse huisje.

21-10-2006
We zijn een week verder en hebben onze draai al aardig gevonden, de eerste dagen waren we allemaal rond zes uur `s ochtends wakker maar we beginnen nu aan alle geluidjes hier te wennen en slapen iets langer door.
We hebben het grootste gedeelte uitgepakt en hebben bijna allemaal (zelfs Snuffie) al een keer voor de deur van 777 gestaan om naar binnen te gaan ....

14-10-2006

Hè hè daar ben ik dan, veel later dan mijn bedoeling was maar het was ook allemaal best druk.
Na een zeer hectische tijd en veel hulp van onze vrienden zijn we eindelijk verhuisd, het was wel een eind van 777 naar 775 !
Het is hier geweldig knus en we voelen ons al meteen thuis, vooral de douche met c.v en de vaatwasser helpen daar aan mee. Het is ook wel even wennen voor ons allemaal ,we laten toch een geweldig huis achter waar we jaren hebben gewoond ...... een traantje heeft het dan ook best wel gekost.
Maar het is voor een goed doel : ons nieuwe huis !